• en_GB english
  • de_DE german

Så här har andra byggt

Granflo bygg i Åseda är vana vid större byggnationer än så här. Men knappast coolare!

Kan man göra något kul med ett källarutrymme? Jajamän, varför inte en vinkällare som verkligen gör skäl för namnet t.ex. Visst smakar ett glas rött lite mer i denna miljön.

Det här husets moderna formspråk förstärks och sektioneras med hjälp av fasadsten. Valet av stensort ger en rå men exklusiv touch som höjer huset till en ny nivå. Riktigt coolt tycker vi!

Vi gillar dessa före/efter bilderna. Så tydlig skillnaden blir, glasklart att fasadsten förädlar flera nivåer. Murservice i Mark har gjort flera jobb med vår fasadsten och som ni ser har de den rätta känslan. Behöver ni proffshjälp, slå Peter Bornemark en pling på 070-605 65 34.

Drömgaraget kanske inte alls handlar om vad man har i det? Utsidan är iallafall självklar, så här ser mitt drömgarage ut.

Cool combo det här, fasadsten och vit puts. Här sätter sten extra prägel till entré och uteplatser. Stensorten “Old World Ledge” kan monteras både med och utan fog. Utan fog blir resultatet en skiffervägg. Här är det fogat och blivit ett livfullt, oregelbundet, återvunnet tegel.

En utbyggnad som heter duga! När man ändå var igång kunde ägarna inte låta bli att stensätta även murstock i köket, murstock bakom kamin och en hel vägg på andra sidan av huset. Sistnämnda håller ihop design och intryck på ett fantastiskt sätt.

Vad vore väl ett New England hus utan den karaktäristiska murstocken? Ett redan läckert hus når nya nivåer.

Härlig nybyggd villa på landet utanför Hörby. Här har man förtydligat och delat upp huskropparna med sten resp. puts och skapat ett hus med ett starkt uttryck.

Tänk vad en murstock i sten kan göra för känslan i ett rum. Och för intrycket exteriört. Ursäkta “spindelnätet”, bilden togs under Halloween-firandet.

Pampig villa som fått ett lyft med våra stora grå blockstenar, “English Rubble”. Här med en ngt mörkare fog än std. Passar perfekt ihop med husets stil och karaktär. Skulle säga att huset blivit ordentligt “jordat”.

Läckert nybygge på landet utanför Varberg. Sten och järnvitrol matchar varandra perfekt. Ett bra exempel på att dela upp och markera byggnadens volymer med kontrasterande sten.

Nybyggt i skön stil med sanddynorna precis utanför tomten. Här har ägarna specialbeställt en stensort och färg som vi inte har på lager, en storskaliga skiffer monterad staplad utan fog. Lite längre framförhållning, men också och en fasad som man är helt ensam om i Europa.

Från ordinär 70-talsvilla till stenbungalow. Här har den gamla stadiga tegelväggen använts som underlag. Resultatet är fantastiskt! Jämför med hur huset såg ut vid köpet för några år sedan. En makeover som sätter huset i en helt annan prisklass.

Fasadsten på ett förråd som avgränsar till trädgård. Här skapades en ny attraktiv miljö på en del av tomt som tidigare inte utnyttjats.

En oas längst in i trädgården. Gömd på sommarhalvåret och med milsvid utsikt vintertid. Observera de runda hörnen, se byggbilden!

Det här är ett av de mest exklusiva byggen vi har fått förtroendet att levererat till. Fantastisk arkitektur från Westelius arkitekter, både inne och ute.

En fondvägg av sten i uterummet gör stor skillnad. Här trivs ägarna året runt, med lite hjälp från isolerglas och golvvärme.

Fasadsten skapade mysig hörna i lobbybaren.

Här händer mycket samtidigt. Utbyggnad, murstock och husgrunder kläs med olika stentyper. Klart hösten 2022? Vi vill se mer...

Vårt mest udda referensbygge. En busskur. Men inte vilken busskur som helst. Skapad efter engelsk förebild och gick in på 2:a plats i tävlingen “Arkitektupproret”. Busskuren en av många fler underbara byggnationer framtagna av Älvsnäs vägförening på Ekerö.

Ett utmärkt exempel på hur man kan använda fasadsten. Här markeras hörnor, grund och fönster. Byggnaden delas upp med hjälp av fasadsten och får ett nättare utseende. Tror aldrig vi kommer att få se ett finare stall.

Hur får du stil på ditt nyinköpta hus? Jo, du lägger till fasadsten och höjer nivån flera snäpp. Här har all synlig betonggrund, altaner och trädgårdsmurar fått stenbeklädnad och förändrat huset totalt.

Vill du skapa en skön avslappnande atmosfär för ditt uterum, då är fasadsten ett säkert kort. Sten skapar tyngd och en trygg känsla. Som i detta uterum i Falkenberg.

Med ett annorlunda färgval och stengrund får detta “kataloghus” en helt annan karaktär. Vi är imponerade och väntar med spänning på bilder när allt står klart.

Åk hit! Nöjen för hela familjen, fantastiskt läge mitt i Bohuslän och sååå himla snyggt gjort! Vår sten har använts flitigt till det nya pirathotellet för att skapa en spännande och autentisk miljö.

Fjällstuga? Nej, med det här resultatet rimmar det bättre med “Chalet”. Vår fasadsten har använts både invändigt och utvändigt och skapar en helt fantastisk miljö.

Detta hus i Trollhättan fick sig en rejäl ansiktlyftning och gick från en intetsägande 70-talsvilla med rött tegel till en attraktiv stenbungalow.

Varför nöja sig med en betonggrund när ditt nya växthus enkelt kan se ut så här?

W8 designar & bygger inredningar för hotell, restauranger, mm. Den här baren i Gaustablikk i Norska fjällen är verkligen spektakulär. Se www.w8.se för mer info om företaget.

Fasadsten och svart puts ersätter vit puts. Vilken skillnad, ett helt nytt hus!

En uppdatering av byns samlingspunkt som heter duga. All gammal tråkig betong har bytts ut mot sten och huvudbyggnaden framträder nu på ett helt annat sätt med sina kontrasterande tillbyggnader. Djupa mörkgrå fogar skapar skarpa skuggor mellan stenar.

Bryt av, skapa kontrast, bjud på en överraskning! Ett kontrastparti förändrar arkitekturen dramatiskt. Kan du se denna förskjutna huskropp i vitt? Nä, inte vi heller.

Det är bara en bild. Men den säger allt. Den visar harmoni i all sin enkelhet. Notera att dörr är monterad i liv med vägg och att inga hörnstenar har använts. Ger ett nätt intryck.

Det är viktigt det där med första intrycket. En solid och välkomnande entré ger positiv känsla och skapar förtroende. Redan innan man hälsat på kunden. Kika på avslutet med gamla ekstockar från en ladugård. En lysande idé!

Ett stenhus innehållande bastu. Borde väl finnas i varje trädgård? Som du ser går det bra att låta fantasin ta över och låta putsen komma fram tillsammans med sten. Notera överliggarna på fönster och dörr, det är 90 cm plankor från vår serie “Barnwood Stone”.

Snacka om att skapa en schysst känsla! Det här är pergolatäckta gången till entrén. Uttrycket “inbjudande entré” har fått en tydlig förklaring. Hela huset är fantastiskt och finns som 7-sidigt reportage i tidningen HUSEXTRA. Fotograf: Khoa Nguyen.

Vi skriver “lusthus” för att det här huset väcker lust till att få göra något liknande. Skjutluckorna för dörrar och fönster ger ett spännande och robust utseende. Orangeriet har en fantastisk atmosfär. Fondväggar som tar med stenen inomhus. Och att vår fasadsten stämmer överens med muren av sprängsten! Exakt så här vill jag ha mitt fritidshus.

Vi är imponerade! Är detta en ambitiös renovering eller nybygge? Jo, det är faktisk helt nytt. Rätt format, rätt färg och rätt detaljer (som t.ex. gårdsnamnet). Känslan av att huset funnits på platsen i 100 år förstärks av stengrunden. Ännu en detalj som bygger den perfekta helheten.

Hur får man ett snyggt avslut på altan eller däck med gedigen känsla? Montera fibercementskivor (ex.vis Fermacell Powerpanel, Aquapanel Outdoor eller STO Ventech) och kläd dem sedan med vår fasadsten. Så här snyggt blir det.

Gediget timmerhus i gammal skön stil. Då vill man inte ha en blank plåtklädd skorsten som förstör helhetsintrycket. Här är ännu ett projekt från fjällvärlden där vår fasadsten använts.

Natursten i bastu är ingen bra kombination, den tar extremt lång tid att värma upp och suger energi från aggregatet. Däremot funkar vår tunna fasadsten utmärkt. Sten i bastu är dessutom grymt snyggt! Här är ett exempel till. Ägaren har också skapat en fondvägg mellan kök och vardagsrum.

Att renovera eller bygga till i gammal stil är inte enkelt när det kommer till materialval. Vi har levererat sten till flera sådana projekt som blivit väldigt lyckat. Här är ett exempel till. Här visar bilden en helt ny utbyggnad där ägarna lyckats väldigt väl med att få alla material att stämma överens.

Hur får man en kamin att lämna ett mer kraftfullt uttryck? Skapa en “murstock” i sten. Med vår tunna fasadsten är det lika enkelt som att kakla. Nej, faktiskt enklare!

På landet med högt läge och milsvid utsikt. Det skulle vara vackert och underhållsfritt. Det blev det verkligen. Vi väntar med spänning på skymningsbilder då ägaren driver elföretag med belysning som specialitet.

Hur renoverar man en tråkig betongmur med sprickor. Med fasadsten förstås. Här har ägarna dessutom plockat upp färger från berget och skapat en naturlig förlängning av materialet.

Nybyggt i romantisk klassisk stil med ett perfekt läge. Stengrunden förstärker uttrycket och man undrar hur gammalt huset är. Och beundrar den fantastiska renoveringen. Men allt är som sagt helt nytt.

Brf Köpenhamns gård, i charmiga badorten Kärradal norr om Varberg, är långt ifrån vad man kan förvänta sig av ett nybyggt bostadsområde. Allt började med en väldigt lyckad ladugårdskonvertering (se sista bilden) som de nya fastigheterna fått ett nära släktskap till genom form, material och färg. Vår sten hälsar välkommen hem med en trygg, stark björnkram i varje entré. Det är ju så här man vill bo!

PGP Byggteam i Kungsäter har byggt den här fantastiska uteplatsen med pergola och växthus till sig själv. Murar är avslutade med våra 35x60 cm toppstenar.

Låt fasadsten förädla tråkiga husgrunder i betong! På detta exemplet blir det extra tydligt vad fasadstenen uträttar. Ett hus i härligt gammal romantisk stil kräver verkligen en stengrund för ett 100%-igt resultat. Den här utbyggnaden ser därför ut att ha varit med från början.

Husarvid i Borås är ett husföretag med fingertoppskänsla för arkitektur och detaljer. Deras hus sticker gärna ut och ger det där lilla extra, vare sig det är bostadsrätter eller villor. Det här huset, ett av två bara ett stenkast från Sälentorget, är ännu ett bra exempel på vad deras visioner och idéer kan åstadkomma. Möbler mm kommer från Artwood, som fotograferade sin kollektion i huset.

I natursköna Skällinge utanför Varberg ligger det här inbjudande huset med kontrasterande tillbyggnad i sten. Vi gillar kombinationen sten/järnvitrol tillsammans med mörka fönsterkarmar.

Ännu ett tydligt exempel på vad fasadsten gör för en husgrund. Speciellt då höga sutteränggrunder. Här har ägarna skapat en inbjudande plats som blir husets favorit för sköna sommarhäng.

Drivbänkar behöver verkligen inte vara pallkragar från stormarknaden. Så här exklusiva har vi dock aldrig sett tidigare! Stenbeklädnaden stämmer väl överens med berget och all natursten på tomten.

Vackra kontraster, eller hur? Vår “French Country Villa” sten harmonierar perfekt med vitt trä i romantisk byggnadsstil.

Den här nyproducerade pampiga villan i Nynäshamns skärgård har fått både sutteränggrund och murstock klädda med fasadsten. Det gör bilden av den romantiska idyllen komplett. En betonggrund här hade raserat det intrycket.

Här mixas fasadsten och vit puts med attraktivt resultat. Starka kontraster hjälper till att hålla isär och förtydliga de olika huskropparna. Resultatet är ett nätt och harmoniskt intryck.

Här lägger stenväggar till en extra dimension av lyx och flärd. Ägarna i Visby ville få stenen att stämma överens med Gotlands egen färgpalett och specialbeställde därför en egen nyans som vi normalt inte lagerhåller.

Fondvägg som känns helt rätt i kombination med stilen på huset. På bilderna ser man tydligt arbetsgången, med uppmönstring på golvet innan montage på vägg. På detta sätt hinner man enkelt med innan fixen blir svårjobbad.

Kan man bygga en modern jordkällare med gammalt utseende? Inga problem. Så här bra kan det bli.

Den här gården från 1800-talet ligger naturskönt på landet. Nu har ägarna kompletterat boningshus och ladugård med ett snickeri/garage. Stilen går igen från gårdens äldre byggnader och träpanel är både faluröd och järnvitrolbehandlad. Båda passar vår fasadsten perfekt. Huset är inte färdigställt på bilderna, men vi kunde inte hålla oss från att visa upp projektet.

Från gatan syns ingenting! Men ut mot havet överraskas man av en modernt formgiven utbyggnad i flera etage. Allt utfört i glas och sten. På toppen tronar en infinitypool med fantastisk utsikt och längst ner hittar du vinkällaren. Stenen är vald för att smälta in i omgivningen. Olofsson Bygg i Svenshögen har byggt och även monterat fasadstenen.

Ett bra exempel på vad Barnwood stone kan användas till, förutom ren väggbeklädnad. Här som fönsterfoder. Ger ett härligt gammalt och genuint intryck. Vi gillar detta!

Finns det något mer tacksamt objekt att klä med vår fasadsten än sutterängbyggda fjällhus/fjällstugor? Lyftet från betonggrund till stengrund är enormt och ökar på både värde och utseende. Några få kvadratmetrar förändrade detta hus i Dähliebyn till något väldigt attraktivt.

Vilken typ av hus bygger man på en bergsknalle? Ett stenhus såklart. Det här huset har familjen ritat själva för att passa både dem och platsen optimalt. Stenfasad gör att huset integreras med platsen på ett fantastiskt sätt.

Lisebergs nya attraktion Valkyria har fått ett spektakulärt stationshus ritat av Wingårdhs Arkitekter. Wingårdhs har tillsammans med oss kommit fram till en unik och lite ovanlig sten i sortimentet, “Viejo Ranch”. Som gjord för det här projektet! Resultatet är fantastiskt och man har skapat en miljö som hjälper till att bygga upp stämningen inför en riktigt läskig åktur. Totalentreprenör är Kålltorps bygg och stenmontaget är utfört av Wimans Mark & Sten AB i Landvetter.

Tänk att folk nöjer sig med en putsad sockel när de bygger sina fina växthus eller orangerier. Fasadsten förändrar allt! Det här orangeriet i Vallda talar för sig självt. Stenen är vald för att passa ihop med berget på tomten.

Husleverantören Bra Hus har levererat detta hus efter ägarnas idéer. Riktigt läckert tycker vi! Fasadsten på husgavel och murstock, som får ett tydligt genomgående utseende i.o.m. att både utsida och insida är klädda med sten. Visst går det att bygga nytt med mycket känsla.

Här skänker den stenklädda murstocken exklusiv och unik känsla till ett nybyggt hyreshus. Det ger fastigheten en egen karaktär tillsammans med de svarta industrifönstren och färgvalet.

I det här nybyggda huset ståtar en rejäl eldstad i klassisk stil. Väl tilltagna mått skapar visuell tyngd, murstocken ser verkligen ut att väga några ton. Fattas bara att det skymmer lite, några vedträn i brasan och ett glas vin.

Den här villan från 70-talet har fått en rejäl make-over som präglas av glädje, uppfinningsrikedom och kvalitetskänsla. Från entrén möts man av två “tunga” tegelpelare som markerar öppningen till köket. I ett av 5 badrummen återkommer teglet igen, på vägg och inne i duschen. Teglet, som bara är ca 15 mm tjockt, är en specialbeställning då vi inte lagerhåller detta i Varberg.

Se hur väl fasadstenen passar ihop med bergshäll och gärdsgårdar. Kolla sedan den snygga lösningen i fönstersmygar, med stående stenar som ramar in. Falurött och sten är alltid en lyckad kombination.

En riktigt maffig murstock byggd runt kamin ger extra njutning. Snygga inlägg av trä.

Vi är stolta att få samarbeta med den exklusiva fönster- och skjutpartitillverkaren Hajom. Hur presenterar man sina exklusiva produkter på bästa sätt? Med ett lika exklusivt väggmaterial förstås. Kanske att vår sten tog lite mycket fokus från fönster/dörrar på mässan? Ber om ursäkt för det isåfall. Glas, trä och sten är en skön kombination.

Nybyggt fritidshus i Vemdalen som fått ett rustikt och ombonat kök efter att monterat vår Barnwood Stone. Arbetet utfört av husägarna själva, svårare än så är det inte! Vi vill genast ha likadant hemma.

Här har Londonbaserade arkitekten Tina Bergman, tillsammans med Entreprenören ByggBengt, skapat ett otroligt hus för en lika otrolig plats i Sveriges norra skärgård. Läs allt om projektet på... https://www.dezeen.com/2017/12/23/tina-bergman-hus-nilsson-sea-facing-terrace-summer-house-sweden/

Snacka om att smälta in i miljön! Det här är ett nybygge som ser ut att ha funnits på platsen i minst 50 år. Smakfullt och effektfullt.

Att få fasadsten på denna släta putsade vägg gjorde stor skillnad. Uteplatsen med grill och jacuzzi blev genast lite lyxigare och gemytligare. Här har en våra största stensorter “English Rubble” använts. I vårt showroom, där den är monterad utan att dagsljuset når den, upplevs den som mörkt antracit, här ser du förvandlingen i direkt solljus.

Den första av flera pumpstationer i Norge. Arkitekt Tord Nilsson på Sweco Norge AS har skapat en modig profil och klätt den med sten och sedumtak som kontrast till formen. Arbetet är utfört av Nordby maskin AS.

Detta Rörvikshus har fått extra mycket karaktär genom fasadsten på murstock invändigt och utvändigt, fondvägg i poolrum och på murar i trädgård. Genomgående samma stensort och färg. Stenen ger verkligen huset ett gediget intryck och lägger till en extra dimension av flärd.

I den här fastigheten huserar “Den lille arkitekten SMLXL”. Husen som skapas på det här arkitektkontoret är helt fantastiska och inte sällan ritas vår fasadsten in från början. På den här utbyggnaden har både yttervägg och innervägg klätts, att se hur stenen fortsätter på andra sidan glaset ger en alldeles speciell känsla. Resultatet är en hemlig liten härlig oas mitt inne i centrum.

Det här lyxiga nybyggda fjällhuset har fått stenväggar i anslutning till entré, vardagsrum och bastu. Skapar skön atmosfär tillsammans med den grova träpanelen. Se också den stora förändringen som sker beroende på ljuset. Murstocken är förberedd men inte klädd med sten på bild.

Husgrunder är tacksamma att klä med vår fasadsten. Förutom ett stort lyft utseendemässigt får man en underhållsfri grund som aldrig behöver skrapas och målas. Också ökar värdet på huset, inte svårt att förstå när man ser dessa bilder. Fasadsten monteras lika bra vid nybyggnation som vid renovering. Bilder är fotomontage med vår sten “French Country Villa”.

I det här mysiga rummet har vår sten skapat en speciell atmosfär tillsammans med kamin och stora fönsterpartier mot trädgården. Observera den lilla inbyggda  “snuggen” med sittplats, den detaljen älskar vi!

Bullerskärmar och stödmurar behöver inte alls försämra arkitektur och miljö. Att få en tråkig betongvägg som utsikt från sin nya bostad är väl ändå det sista man önskar? Ändå ser vi dagligen exempel på detta. Med fasadsten kan t.o.m fula bullerskärmar förvandlas till områdets bästa plats att sätta sig med en god bok. Eller en läcker miljö att grilla med goda vänner. Det är just det här som sten är bäst på, att skapa exklusiva miljöer med tung och trygg känsla. Bild på bullerskärm är ett fotomontage.

Den här härliga, röda timrade villan har fått både ett nytt stort deck och en utbyggnad i sten. Kontrasten sten/rött trä är en favorit hos oss. Vilket läckert ställe att fördriva en solig dag! På byggbilderna ser man att underlaget är en träkonstruktion som avslutats med ett skivmaterial, AquaPanel Outdoor.

Dast Stenhus bygger fantastiska arkitektritade hus. Detta är ett av två i Vellinge. Här har företaget använt sig av vår sten på kontrastpartier i entré samt på murstock invändigt och skapat skön atmosfär. Stenen heter “Old World Ledge” och är vår rejäla version på skiffer. Denna sten monteras vanligtvis sten mot sten, utan fog. Här har man istället valt att foga stenen och har skapat ett helt annat intryck. Vi är imponerade av resultatet, som går mer åt ett riktigt grovt, återvunnet tegel än skiffer. Lite mer ordningssamt och med klass.

Så här lätt skapar man en helt unik vägg och känsla. 25 st hörnstenar ramar in dörren till källaren i denna villa. Ger en snygg kontrast till de putsade väggarna. Känner du också solen och hör vågorna slå in från medelhavet?

Det där viktiga första intrycket. Det gäller i allra högsta grad även för business-to-business. Genom att använda fasadsten skapar man en solid och välkomnande känsla. Ser fantastiskt ut tillsammans med allt glas. Skapa Bygg i Forserum (tel 070-5097640) gjorde ett riktigt snyggt jobb.

Med enkla knep kan man åstadkomma stora förändringar i en miljö. Bästa knepet är förstås fasadsten. Här sätter den centralt placerade, stenklädda murstocken karaktären i rummet. Det ger en känsla av att huset byggts runt den, eller hur?

Den här murstocken finns i ett gammalt klassiskt hus i Bohuslän och sätter både tyngd och karaktär till rummet. Men vad gör TV:n där, på den finaste ytan i hela huset! Sålt och monterat av Kungälvs Natursten.

En make-over av ett aktivitetsrum/hemmabio som verkligen gjorde förändring. Här har man utnyttjat stenen förmåga att ta hand om ljuset på ett bra sätt, det skapar ytterligare en dimension till rummet. Vår kund har gjort hela jobbet själv och på bilderna kan du följa det från början till slut.

Att klä utvändiga murstockar med fasadsten är bland det läckraste vi vet. Huset får en helt ny och exklusiv karaktär. Det här huset har dessutom kompletterats med stenklädda skorstenar som binder ihop de två huskropparna till en genomtänkt helhet.

Fasadsten skapar en gedigen, tung miljö som förändrar ett hem stort med enkla medel. I denna villa har väggar i anslutning till entré fått stenbeklädnad. Ett arbete som utförts av ägarna själva, riktigt proffsigt tycker vi.

Den här kunden har lyxat till det ordentligt. Ett eget spa i källaren med tillhörande relax. Efter att ha gått igenom vår tillverkares hela sortiment valdes en ljusare stensort som specialbeställdes med lång leveranstid.

Här har Emilssons Bygg AB varit framme och uträttat stordåd igen. Vår fasadsten ger det här traditionellt putsade huset en synnerligen inbjudade entré och skön kontrast till putsen.

Bergsäter rum och Frukost ligger naturskönt en bit utanför Falkenberg, här kan man verkligen få njuta av livet. Ett uppskattat inslag är poolrummet med sin tongivande fondvägg i fasadsten. Lägg märke till alla kornicher med sina statyetter. Det ger ytterligare en dimension till en redan vacker vägg. Stämningen i rummet är magisk på kvällen, med släpbelysning.

Veidekke uppför det nya bostadsområdet Lussebäcken i Helsingborg. Här har fasadsten använts som kontrastmaterial för att skapa välkomnande entréer. Som du ser på bilderna är det rejält breda fogar, detta för att anknyta stilmässigt till de klassiska skånelängorna.

Vi tar med vårt eget showroom också. Det inspirerar, framförallt att få se effekten av belysning mot sten. Vi rekommenderar ett besök för att få se hur vår sten ser ut “på riktigt”. Behöver vi tillägga att ingen har blivit besviken?

Vi hjälpte Biblioteksmässan i Göteborg att skapa en lodge-känsla i deras publika del. Här lagades det mat av kändiskockar och i sofforna intervjuades det för TV-inspelningar. En av väggarna fick en genomgående eldstad. Hmm... det är ju så här man skulle ha det hemma.

Självklart väljer man fasadsten till ett hus som ligger på en bergsklack. Det här attefallshuset smälter verkligen in i miljön, där bergets färger och nyanser återkommer på fasaden. Det är just här man vill sitta, med en öl i kvällssolen och kika ut över havet.

Sten ger en känsla av tyngd och adderar ålder. Den här stenklädda gaveln ger en tämligen enkel huskropp en helt ny känsla. Det utsatta läget bredvid vägen gör valet av underhållsfri sten extra lätt.

Sten är ett utmärkt kontrastmaterial, det ger stor effekt och är helt underhållsfritt. Det passar dessutom in nästan överallt, som här på en nybyggd villa utanför Halmstad.

En stengrund ger ett växthus ett gammalt och stabilt utseende. Här har man förstärkt känslan av det gamla genom att använda gamla dörrar och olika fönster. Med vår fasadsten är detta utseende lätt att få till. Gör grunden med ex.vis Leca-block och klä den därefter med fasadsten.

Det läckraste växthuset vi har sett. Den stora eldstaden och murstock ger en robust och exklusiv prägel. Inte bara ett växthus utan snarare en kombination av lusthus och växthus. Addsolutions AB i Huddinge (tel 070-5979480) gjorde jobbet.

Här har ägarna fått till sköna inomhusmiljöer med hjälp av vår fasadsten och en stor portion fantasi och arbete. Genom att måla fogarna vita ger man stenen ett helt nytt uttryck.

Lite åt det extrema hållet. Och då har ni inte sett läget precis vid sanddynor och havet. Snygg kontrast mellan materialvalen. Vi gillar speciellt den enorma murstocken och de stenklädda pelarna vid entré. Vår samarbetspartner MA-Gruppen i Halmstad levererade och monterade.

Ett läckert arkitektritat hus med skönt lantligt läge. Kontrasten mellan de röda karmarna och stenen är läcker. Byggt av Tolarps Bygg i Halmstad och stenen monterad av Holms Entrepenad, också i Halmstad.

Alltid lika tacksamt att klä en grund. Ett lyft för vilket hus som helst. I detta fallet en låg grund, som ändå ger en stor förändring och lyft.

Ditt Stenhus i Stockholm är en av våra samarbetspartners. Inte så konstigt att man gillar fasadsten när man säljer och bygger stenhus, eller hur? Företaget har ett visningshus på Husmässan i Norsborg (där vi har våra visningsväggar också). Här har man byggt upp ett rejält utekök/poolskjul i anslutning till poolen. Ett perfekt ställe att tillbringa en skön sommardag. Stenen “French Country Villa” har här monterats utan fog, vilket är ett riktigt pyssel. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona

Jo det är faktiskt ett Attefallhus! Det skiljer en del mot andra Attefallshus du sett, eller hur? Ändå är det inte ett speciellt avancerat bygge. Väggar har murats upp med Lecablock som fått en grundputs och sedan klätts med vår fasadsten “French Country Villa” i färgen “Grey Quartzite”. Det tillsammans med fräscha fönsterpartier och en inspirerande takdesign tar detta Attefallshus till en helt annan dimension. Men ser inte stenen lite mörkare ut än på andra ref.byggen? Det stämmer, här har man valt att plocka ut de allra ljusaste stenarna och dessutom fogat med ett mörkare pigmenterat murbruk från Weber.

Den här rejäla pjäsen sätter inte bara skön prägel på rummet, de innehåller också en smart energilösning. Vill du veta mer, kontakta Mur & Kaminkultur i Hedemora som både sålt lösningen och utfört arbetet. www.mur-kaminkultur.se Stensort: French Country Villa. Färg: Verona

Ett hus långt utöver det vanliga, vackert beläget vid en sjö utanför Anderstorp. Här återkommer vår sten på flera platser och skapar både intima miljöer inomhus likväl som att sätta en stark prägel och exklusivitet utomhus. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona.

En bit utanför Ulricehamn och alldeles intill strandkanten ligger detta mysiga hus. Här sätter fasadsten en exklusiv prägel på fasad, murstock, köksö och utv. skorsten. Lägg speciellt märke till belysningen på kvällsbilden och den snygga inramningen av fönster/dörrar, med stående stenar i överkant. Ett snyggt arbetet utfört av RM Mureri & Kakel i Dalstorp. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona.

Nybyggt sommarhus med fantastiskt läge några få meter från havet i Väjern, strax innan Smögen. Här finns vår sten monterad på stödmurar och husgrund. Kontrasten mot den ljusgrå träpanelen är harmonisk och huset har, tack vare stenen, skapat sig en självklara plats i omgivningen. Ett tydligt exempel på hur mycket fasadsten bidrar till en vacker utemiljön. Till denna byggnation har det också använts toppstenar 30x60cm. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey quartzite.

Det här nybyggda fritidshuset har ett fantastiskt läge, alldeles ensamt på en klippa med vattnet på dykavstånd från vardagsrummet. Vår sten French Country Villa i färgen Grey Quartzite passar perfekt ihop med berget och har använts till väggar och murstock. Framledes kommer husets trä att behandlas med järnvitrol och få en grå ton som kommer att få huset att smälta in på ett fantastiskt sätt i den bohusländska naturen. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite.

Vår sten har använts flitigt på den här vackra villan i Bollebygd. New England-stilen förstärks och framstår än mer exklusiv med inslag av sten på bl.a. skorstenar, murstock, fondväggar, bastu och eldstad. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona + Grey Quartzite

Det här huset och altan har blivit något helt nytt med vår fasadsten. Man passade även på att klä in en eldstad. Som gjort för långa sköna utekvällar, med en trygg stenvägg att luta sig mot. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite

Vid en tillbyggnad bjuds man tillfälle att göra något extra och att ändra karaktären på huset. Den chansen togs väl tillvara i Mellbystrand då ägarna till detta hus utökade med extra garage. Det smarta valet här var att låta stenfasaden följa med in även på den gamla delen av huset och inte markera tillbyggnaden. I framtiden finns önskemål att klä motsvarande sektion av huset även på höger sida och därmed “omfamna” entrén. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona

Stenfasad ger en vacker kontrast till många olika material, ex.vis som här mot naturfärgat trä. Det här huset andas harmoni och vi hade mer än gärna suttit på trädäcket och njutit med en kopp kaffe i handen. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite

Detta nybyggda luxuösa sommarhus på Värmdö har fått grund och stödmurar klädda med vår “French Country Villa” sten. Med vår sten harmonierar grund och murar väl med övrig byggnation och ger fastigheten i sin helhet ett mycket solitt intryck. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite

Charmigt nyproducerat hus med lantligt läge på Väddö. Konstrasten mellan sten och vit puts är klockren. Stenfasaden förstärker intrycket av gammal genuin byggnation och får huset att ta en självklar plats i omgivningen. Huset överraskar också med en vinkällare, där samma sten återkommer. Vi gillar verkligen denna “lilla herrgård”. Arbetet är utfört av Tresson Fasad AB, Hägersten. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona

Nu får miljoner njuta av vår fasadsten. Lisebergs nya attraktion “Mechanica” är placerad i en miljö som omgärdas av fasadsten för att skapa en illusion av gammal gruvbebyggelse. Kontraster med rostig metall och blekt trä ger ett fantastiskt resultat. Projektet utfördes av Kungälvs Natursten. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite.

Den här gamla ladan, som finns på samma gård som Ston Co. showroom, kändes ordentligt vissen. Allt trä ersattes med svart plåt och det gamla teglet blev en stabil bakgrund för fasadsten. Eftersom teglet är slätt och inte av någon porös sort, kan den jämföras med en betongyta. Vi använde Ardex X32 och Weber Set 610 frosttåligt flexibelt utomhusfix. Notera de putsade fönstersmygarna, en av flera olika lösningar på avslut vid fönster/dörrar. Den tidigare slitna ladan benämns nu som “lyxladan” av kunder och folk i grannskapet. Det tycker vi är trevligt. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite.

Detta fantastiska hus med spännande vinklar ligger i Löddeköping, inte långt från Lund. Ett rent formspråk i sten, glas och puts. Du möts av en vacker fasad helt klädd i sten, i stark kontrast till baksidan som är helt i glas. Här har man valt en ”stapelsten” som inte fogas. Under byggnation, fler bilder kommer när huset är färdigställt. Stensort: Canyon Lege (utan fog). Färg: Cape Cod Grey

Timmer och sten, kan det bli mer genuint i fjällmiljö? Här i ljusare färger, vilket ger en personlig prägel. Som vanligt lyfter en stenklädd sutteränggrund till en helt ny nivå. Det blir väldigt tydligt när man ser grannfastigheterna i Vemdalsskalet som står på rå betong.

Vad vore en vinkällare utan stenväggar? Här har två rum förvandlats till en exklusiv vinkällare. Vi saknar förstås bilden med hyllor som bågnar av flaskornas tyngd. Men vi tror nog att du förstår hur det här kommer att bli när det är fullt färdigt och möblerat.

Denna uteplats tillhör ett radhus i sutteräng i Örgryte. Här har ägarna skapat sig en egen liten bit av Italien. Från att ha varit en grå och ganska trist plats har detta blivit en liten oas. Två glas rött, lite skinka och oliver är allt som fattas för att göra bilden komplett.

Murarfirma Gamla Stan gjorde ett fantastiskt arbete med att platsbygga hela denna eldstad från grunden. Notera “ekbjälkarna” som också är gjutna (!). Klicka dig igenom bilderna och få se hela arbetet.

Hur får man en gjutjärnskamin i en hörna att bli husets trevligaste plats? Man monterar fasadsten förstås. Den här väggen gjorde Murarfirma Gamla Stan.

Vår kund sa: “ Det ser ut som den här väggen alltid har funnits här”. Det bästa betyg vi kan få. Stenen smälter in i miljön på ett sätt inget annat material skulle kunna komma i närheten av.

Hooks Herrgård fick priset “Årets nyhet” på Spa Awards 2015. Inte svårt att först när du ser dessa bilder. Här upplever du vacker natur, god mat & dryck, Spa & Fitness, golf på två banor och konferens i moderna konferenslokaler. www.hooksherrgard.se Vi fick förtroendet att leverera sten till deras nya Spa.

Ännu ett hus i Sälen med stenklädd sutteränggrund. Våra framtida förhoppningar är att ingen bygger nytt i fjällen utan att sätta denna sista touch av exklusivitet. Här återkommer vår fasadsten även på garaget, vilket förstärker intrycket ytterligare. Byggt av Kungsbacka Byggnads AB. Stensort: French Country Villa. Färg: Verona

Stenklädd sutteränggrund ger ett fantastiskt lyft och skapar rättvisa för en i övrigt påkostad byggnation. Här visas ytterligare ett hus i fjällvärlden. Se också bilderna från montaget, så här lätt förändras kall, tråkig betong till något exklusivt och underhållsfritt. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite.

Vi är stolta över att fått leverera fasadsten till PEAB som byggt detta fjällhus i Sälen. Notera hur man valt att använda samma sten inomhus på murstocken, det gillar vi! Att vår fasadsten hjälper till att placera detta hus flera pinnhål högre upp på skalan är det ingen tvekan om. Resultatet är ett vackert hus som ger ett gediget och exklusivt intryck. Inte riktigt samma sak om det varit en betonggrund, eller hur? Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite

Två av världens äldsta byggmaterial passar såklart väldigt bra ihop. På detta timmerhus i Hindås sätter den kontrasterande stenfasaden en helt ny och exklusiv prägel som förändrar huset radikalt. Stensort: French Country Villa. Färg: Grey Quartzite.

Det perfekta avslutet för en nybyggnation är att klä den tråkiga betongen med fasadsten. Det färdiga projektet växer ett par rejäla snäpp i exklusivitet. Här ser man också tydligt vilken skön kontrast sten är till ett modernt hus med träpanel.

Det läggs åtskilliga miljoner på fjällhus i vårt land. Hittills har de flesta fått nöja sig med att låta sitt exklusiva bygge vila på en grå betongklump. Med fasadsten förändras intrycket totalt och sutteränggrunden harmonierar med den exklusiva överdelen. Det här kan man förstås göra på äldre hus också, det är en “makeover” som dessutom ökar värdet på fastigheten rejält.

Ett rum förändras totalt med en stenvägg. Den skänker en stark känsla av trygghet i kombination med exklusivitet. Och som alltid med stenväggar: rummet förändras från morgon till sen natt, likväl från vår till vinter. Speciellt med bra ljussättning. Tre av bilderna visar just detta, middag/skymning/natt.

Att klä en tråkig betonggrund på ett sutteränghus ger inte bara ett ordentligt lyft för hela huset, utan också en helt ny fantastisk miljö att trivas i. Fasadsten på husgrunder ger vanligtvis en värdeökning som vida överstiger investeringen! Betong är det perfekta underlaget för vår fasadsten, det är bara att sätta igång!

Vår samarbetspartner Dast Stenhus har byggt detta yteffektiva hus i Lund. Självklart arkitektritat och med Dast höga kvalitet rakt igenom. Lägg märke till hur fantastiskt fasadsten fungerar som kontrast till puts. En exklusiv touch och helt underhållsfritt.

Den här villan i Göteborg har fått en hel stenfasad i samband med renovering/tillbyggnad. Det är verkligen svårt att tro att detta började som samma enkla hus som alla grannar har. Huset är inte helt klart, men intresset har varit stort! Bilder har synts på både Facebook och i GöteborgsPosten. Kommer att kompletteras med en mörk stengrund och fondväggar inomhus. Vi återkommer med mer bilder när allt är klart.

Kombination Falu rödfärg och vår sten French Country i Grey Quartzite är perfekt! Här fortsätter dessutom färgen rakt in i det Bohusländska berget. Stensort: French Country Villa / Färg: Grey Quartzite

En missprydande betongstödmur som man hade irriterat sig på under många år. Stenklädd blev den istället huvudattraktionen i trädgården. Stensort: Old World Ledge / Färg: Burnt Oak

Så här snyggt blir det med helt vanliga L-stöd i betong klädda med fasadsten! Vi gillar att man använder stenen igen i anslutning till uteplatsen. Stensort: French Country Villa / Färg: Verona

Ett fantastiskt hus med en lika fantastisk pool/relax på insidan. Huset smälter, trots sin storlek, väl in mot bakomliggande bergsknalle. Stensort: French Country Villa / Färg: Verona

Inte bara ett helt nytt hus. Gissa vad en stenfasad gör för värdet på ditt hus! Här har sten monterats på fibercementskivor, snabb och effektivt montering. Stensort: French Country Villa / Färg: Verona

Ett rum förändras enormt med sten. Här visas ett allrum som givits tyngd och känsla med hjälp av vår stapelsten Old World Ledge, en sten som normalt inte fogas Stensort: Old World Ledge / Färg: Burnt Oak

Ett fjällhus i den övre klassen. Pågående bygge, här visas färdigställda väggar och murstock inomhus. Grund i sutteräng plockar upp samma sten utomhus. Stensort: French Country Villa / Färg: Grey Quartzite

Kombinera en 70-talsvilla med ett perfekt läge vid stranden i Halmstad, en kreativ arkitekt och vår fasadsten. Här ser du det fantastiska resultatet. Stensort: French Country Villa / Färg: Verona